Vridos

  /  Badminton   /  BC Vridos 1 wint verrassend met 5-3

BC Vridos 1 wint verrassend met 5-3

Vridos 1 speelde op zondag 25 november uit tegen BC Tilburg 2. Vridos moest het net zoals drie weken geleden doen met maar twee van de vijf basisspelers. De uitslag was toen een 3-5 verlies. Deze keer de taak om dit te verbeteren en 4 punten te scoren.  De invallers van deze week waren Elze Vonk en Sebastiaan Visser, spelend in BC Vridos 2.

Het nieuwe koppel Visser/Zulfiqar hadden in de eerste game moeite met hun tegenstander en verloren deze game ook. (16-21) In de tweede game begon het goed te lopen bij de Vridos heren met als gevolg een ruime gamewinst. (21-12) In de beslissende derde set werd het spannend, door een foutenreeks moest Vridos een kleine voorsprong inhalen om te winnen. Na hard werken lukte dit en werd de game succesvol afgesloten. (21-19)

Het damesdubbel Doeland/Vonk had in de eerste game moeite om hun draai te vinden, ze verloren dan ook door slim spel van Tilburg de game. (13-21) In de tweede game ging dit een stuk beter en wisten ze de tegenpartij onder druk te zetten, helaas hielden ze dit niet vol en moesten ze tweede game in de verlenging afstaan aan de Tilburgse dames. (25-27)

Zulfiqar mocht als eerste heer het opnemen tegen de ongeslagen heer van Tilburg. Zulfiqar begon zeer sterk aan de single en won de eerste game overtuigend. (21-14) Daar waar Zulfiqar in de eerste set zo goed begon, keek hij nu al snel tegen een achterstand aan. Deze werd op het laatst nog wel ingehaald maar door twee fouten werd de tweede game makkelijk gegeven aan de tegenstander.(18-21) Gebrand om de derde game te winnen werd er langzaamaan een kleine voorsprong  gecreëerd. Met hoogstaand spel en mooie van punten beide kanten werd het een zware partij. De vermoeidheid kwam opzetten bij de Vridosheer maar door vechtlust werd toch het tweede punt van de dag binnengesleept. (21-18)

Visser begon goed aan zijn partij en had geen moeite met het tempo van de tegenstander. Door geduldig spel wist hij de eerste game te winnen. (21-19) In de tweede game liet Visser zijn tegenstander in zijn spel komen, dit zorgde voor een ruim verlies. (12-21) Visser bleef echter rustig en paste zijn tactiek aan, hierdoor liet hij zijn tegenstander in de beslissende game ruim achter hem. (21-12)

Vonk mocht het als eerste dame opnemen tegen de sterke dame van Tilburg, die ook uitkomt in de 1e divisie. In de eerste game had ze dan ook veel moeite met het hoge tempo van haar tegenstandster.(13-21) De tweede game verliep beter voor Vonk, met scherpe drops kwam ze op een voorsprong. De Tilburgse schroef echter het tempo op waardoor de vermoeidheid bij Vonk toesloeg en ze ook de tweede game verloor.(15-21)

Doeland begon sterk in haar single en wist daardoor de eerste game binnen te halen.(21-16) In de tweede game kon Doeland de concentratie er niet helemaal bij houden waardoor het nog spannend werd. Op het beslissende moment kon Doeland door een versnelling toch het vierde punt veilig stellen. (24-22)

Het gemengddubbel Doeland/Visser moest nog wat wennen aan elkaar maar wisten toch door goed spel de eerste game naar hun toe te trekken. (21-19) In de tweede game werden Doeland en Visser onder druk gezet en moesten ze na lange rally’s deze game laten aan het Tilburgse koppel. (21-23) In de derde game wist Doeland het spel op te bouwen en kon Visser de punten maken waardoor de derde game met 21-16 gewonnen werd.

 

 

 

 

Het koppel Vonk/Zulfiqar speelde een goede wedstrijd tegen het sterke duo van Tilburg. Het werd een slopende wedstrijd van drie games. Vonk en Zulfiqar, die beide een andere speelstijl hebben wisten dit door goede tactische afspraken op te vangen. Een wedstrijd met mooie rally’s waarvan de uitkomst niet te voorspellen was. Helaas trok Vridos toch aan het kortste eind en konden ze niet voor een stunt zorgen.

 

Hiermee werd de stand bepaald op een 5-3 winst voor Vridos. Opgemerkt moet worden dat de invallers goed meedraaide het niveau van het team. Invaller Visser wist zelfs een 100% score te noteren aan het einde van de dag, een geweldige prestatie. Laat deze gewonnen wedstrijd een mooi voorbeeld zijn voor de tweede helft van het seizoen. Volgende week, 2 december speelt Vridos uit tegen de nummer 2 van de ranglijst BC Gilze 1.

 

Add Comment