Vridos

/  Badminton   /  BC Dropshot-Vridos1

BC Dropshot-Vridos1

Op zondag 08-11 speelde Vridos 1 in Den Haag op sportpark Mariahoeve tegen BC Dropshot, één van de kanshebbers voor de titel. Nadi de Rooy viel in tijdens deze wedstrijd. Bij binnenkomst zat trainer Rick, wie tevens ook een trouwe supporter is, het team op te wachten in de kantine. Ter voorbereiding heeft Vridos nog een hapje en drankje genuttigd. Er was 1 baan ter beschikking gesteld voor de 8 partijen, waar om 13:00 uur de eerste wedstrijd van start ging. Sebastiaan Visser en Frank Versteeg beten het spits af met hun herendubbel. In het begin van de wedstrijd waren de heren aan elkaar gewaagd, totdat de tegenpartij de snelheid in het spel verhoogde. De Giessenburgers hielden niet stand en verloren uiteindelijk de partij met 21-17, 21-15. Hierna gingen de dames van start, Ellen Kooijman en invalster Nadieh de Rooy. Deze partij eindigde helaas ook in een nederlaag van 21/16, 21/13. Ook Frank Versteeg is het niet gelukt om met zijn enkel een punt te behalen voor Vridos. Hij moest de baan verlaten na een 21/18, 21/15 nederlaag. In tegenstelling tot Frank, kon Ellen wel een puntje pakken in haar enkel. Zij won haar partij met 17/21, 13/21. Hiermee werd het eerste punt binnengesleept voor het team uit Giessenburg. Sebastiaan kreeg hierdoor weer vertrouwen en wist een derde set uit zijn partij te slepen. Desalniettemin is ook deze partij in het voordeel van de tegenstander gebleken, met 8/21, 21/18, 21/13.  Nadi speelde als invalster een goede partij, maar haar tegenspeelster bleek toch te sterk. De uitslag van deze partij was 21/13, 21/9. Met een 5-1 achterstand, begonnen de Giessenburgers aan de mixen. Frank en Nadi mochten als eerste aantreden. De spannende en gelijk oplopende eerste set verloren ze helaas met 21/18. In de tweede set liepen Nadi en Frank achter de feiten aan en verloren ook deze set met 21/14. Het koppel Sebastiaan en Ellen speelde de laatste partij in deze uitwedstrijd. Na een winst van de eerste set (15/21) zag het er veelbelovend uit. Echter werd de 2e game alsnog verloren. De Giessenburgers lieten hun hoofd niet hangen en wisten uiteindelijk nog de winst te pakken. De 3e game eindigde in 16/21 in het voordeel van Vridos. Het team uit Giessenburg leidt hiermee zijn eerste verlies. De volgende wedstrijd zal thuis worden gespeeld tegen Bever BC 1.