Vridos

  /  Badminton   /  Badmintonners Vridos 1 verliezen met 6-2 bij kampioen

Badmintonners Vridos 1 verliezen met 6-2 bij kampioen

Voor de badmintonners van Vridos 1 stond afgelopen weekend de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Prinsenbeek was BC De Zwaluwen 1, dat voor aanvang van de wedstrijd al kampioen was, de tegenstander. In de thuiswedstrijd wonnen de Giessenburgers met 5-3 en daarmee waren ze het enige team dat van de kampioen wist te winnen. In de uitwedstrijd ontbrak vastspeler Marieke Boer echter, dus zou het een lastige wedstrijd worden.

De herendubbel Visser/Van Rosmalen presteert in uitwedstrijden vele malen minder dan thuis en ook in Prinsenbeek kwamen de twee niet in hun spel. Vooral fouten braken hen op en met 21-17 en 19-21 ging het eerste punt naar De Zwaluwen.

De damesdubbel Amersfoort/Vonk moest het opnemen tegen de sterkste damesdubbel van de competitie. In de eerste game moest het Vridosduo nog warm worden, maar in de tweede game konden ze lang mee. De overwinning ging met 13-21 en 18-21 echter naar de Prinsenbekers.

Dick van Rosmalen moest in de eerste herensingle zorgen voor het eerste punt voor Vridos. Zoals zo vaak had hij een derde game nodig, maar pakte hij wel de overwinning: 16-21, 21-18 en 21-17. Hiermee werd de stand 2-1.

Eva Amersfoort moest bij afwezigheid van Marieke Boer weer singlen en mist duidelijk ritme op dit onderdeel. Ze kon het spel van haar tegenstandster maar nauwelijks volgen: 11-21 en 8-21.

Ook Frank Versteeg had een sterke tegenstander, waarvan hij in de thuiswedstrijd al had verloren. Ook in Prinsenbeek kon Versteeg niet in het voor hem kenmerkende aanvallende en snelle spel komen. Zowel in de eerste als in de tweede game was de foutenlast te hoog: 12-21 en 17-21.

Ook Elze Vonk nam het in de tweede damessingle op tegen een sterke dame. Hoewel Vonk in de eerste game redelijk kon meekomen, bleek ook haar tegenstandster een maatje te groot. Met 16-21 en 9-21 werd het 5-1 voor de kampioen.

De eerste gemengddubbel bestond uit Visser/Vonk en ondanks dat zij niet vaak samen spelen, speelden ze een zeer sterke eerste game. Hoewel ze het aan het eind nog onnodig spannend maakten ging de game met 23-21 naar het Vridosduo. In de tweede game konden ze dit geen vervolg geven (13-21 verlies), maar in de derde game waren de Giessenburgers weer bij de les: 21-16.

De gemengddubbel Versteeg/Amersfoort verloor nog maar weinig partijen dit seizoen. De eerste game ging echter met 16-21 verloren. In de tweede game herstelden ze zich door met 21-17 te winnen, maar de derde game ging weer naar De Zwaluwen: 13-21. Hiermee werd de eindstand bepaald op 2-6.

Deze 6-2 nederlaag betekent het derde verlies voor de badmintonners van Vridos 1. Het team presteert in het tweede deel van de competitie beduidend minder dan in de eerste helft en is daardoor afgezakt naar de derde plaats in de landelijke Derde Divisie. Aanstaande zaterdag speelt het haar laatste wedstrijd, thuis tegen hekkensluiter BC Duinwijck 5. Aanvang 18:00 uur in sporthal Neerpolder.=

Add Comment