Vridos

  /  Gym   /  Springdag 4 januari 2013 + Foto’s

Springdag 4 januari 2013 + Foto’s

Op vrijdagmorgen 4 januari verzamelden zich een groep van 20 enthousiaste jongens en meiden zich op het plein bij de voetbal. Zij gingen namelijk samen met Janine, Leonie en Anita met een grote bus richting Middelharnis/Sommelsdijk (naar de Springdagen).

In de bus was het een druk geklets en iedereen had er duidelijk zin in. Daar aangekomen mochten we ons al snel omkleden en gingen we richting het zwembad. In het zwembad waren een glijbaan, hoge startblokken en een heerlijk warm bubbelbad, waar we ons prima konden vermaken. Na het zwemmen stonden er lange tafels klaar in een grote zaal. Na een bordje, bestek en wat drinken gepakt te hebben werd je bordje vol geschept met patat en kipnuggets of frikadel. Op naar de tafel. Daar werd gesmuld van  voor sommige wat koude patat en voor anderen veel te weinig. Na het zwemmen mochten we in de zaal kijken naar een demo op tumblingbaan en trampoline. Wat helemaal super was, was dat Janine en Leonie uiteindelijk ook meededen. Echt knap! Zij deden gewoon alle sprongen mee!

Na de demo mochten we gaan bowlen. In drie groepen werd gestreden om  de hoogste punten. Het was wel een beetje snel afgelopen naar ons idee, maar we mochten gaan klimmen en tokkelen (dat maakte alles goed). Het tokkelen deden we van de tribune af zo naar beneden. Het was even spannend maar iedereen vond dit uiteindelijk geweldig. Ook bij het klimmen waren alle jongens en meiden erg dapper. Veel kwamen er helemaal bij het plafond, echt hoog! Na het klimmen en tokkelen zijn we gaan boogschieten. Er was een meneer die vertelde hoe we precies de boog moesten klaarmaken. Daarna mochten we per 2 aan de tafel 3 pijlen in het bord schieten. Na veel beurten en oefenen werd er steeds meer raak geschoten! Eindelijk mochten we daarna naar de gymzaal. Hier hadden we al de hele dag op gewacht. We mochten springen op hele grote trampolines, een trampoline met een opblaasbaar landingsvlak, 2 tumblingbanen, trampoline met pegasus, trampoline met schuine landingsvlakken, zwaaien aan de trapeze, springen in een extra lange trampoline en daarna nog van kasten af in de trampoline. Wow te gek, wij hadden deze gymzaal wel achter de bus aan naar huis willen nemen! Wat een geweldige springmaterialen zeg. Zelfs terug in de bus was het nog een drukte van jewelste. Er werden heel wat verhalen verteld en Chinese liedjes (??) gezongen. Uiteindelijk waren we rond kwart over 7 weer in Giessenburg. We hebben een superdag gehad, gaan we volgend jaar weer?

De Foto’s vindt je hier: http://www.vridos.nl/fotoalbum/Gym/Springdag%2004-01-2013/index.html

 

Add Comment