Vridos

  /  Algemeen   /  Recreatief of recreant?

Recreatief of recreant?

Sinds september bestaat er bij de afdeling volleybal van Vridos een damesrecreantenteam (heel leuk woord voor galgje!). En deze dames speelden op 14 april hun eerste uitwedstrijd tegen de recreanten van OKK.
En dus vertrokken 8 speelsters, coach, trainster en 5 supporters (of te wel speelsters met blessures, snottebellen en hoofdpijnklachten), richting de Appelgaard in Hardinxveld. 
De speelsters werden in een prachtige kanariegele outfit gestoken door Bed & Ontbaait. Het zag er heel professioneel uit. Ze waren ook allemaal uitgerust met kniebeschermers, dit in tegenstelling tot de tegenpartij. Na een officiële yell kon de strijd beginnen.
Voor de supporters begon de strijd met het scorebord. Dit bleek toch wel erg ingewikkeld! Coach Maartje, opeens tot scheidsrechter gebombardeerd, keek het getob hoofdschuddend aan. Want er werd wel gescoord en die punten moesten zichtbaar worden! Maar oefening baart kunst, na een poosje was het systeem duidelijk. Ook de trainingen wierpen hun vruchten af. De eerste set had een paar knappe akties en werd gewonnen met 25-17 (uiteraard niet met 21-17 zoals deze dromerige supportster op haar notitieblokje had geschreven).
In de 2e set kwamen de sterke punten van het team duidelijk naar voren. Judith gebruikt bijvoorbeeld duidelijk haar lengte, en kijkt daar dan bij van “ik kan er ook niets aan doen, maar ik scoor wel”, Eliza vliegt zowel in de hoogte als in de breedte en Annemarie is de heraut van de club. Het viel wel op dat de tegenstanders zeer weinig bovenhands speelden. De set werd gewonnen met 25-19. De speelsters vonden de supportersbank zo gezellig dat ze vergaten dat er nog een trainster was die al met haar briefjes klaar stond om te vertellen wat er nóg beter kon…
De 3e set deed even denken aan een soufflé die na een poosje rijzen weer inzakt. Terwijl de dames van OKK elkaar even aankijken voor de wedstrijd en zich afvragen naast wie ze ook al weer staan heeft bij Vridos iedereen een eigen plaats. OKK draaide door zoals op de camping maar bij Vridos ben je gewoon setupper (schrijf je dat wel zo?), buiten- of middenspeler. Maar goed, die eigen plekken is geen garantie voor succes. OKK liep uit en één van de speelsters riep opeens “hebben jullie de score gezien?” We vroegen ons even af of dit een compliment was voor de telster of voor OKK..! Het was duidelijk dat er meer geblokt moest worden, en beter opgevangen.. OKK won deze set met 25-17.
Voor de laatste set vond een opmerkelijke wissel plaats. Scheidsrechter Maartje ging coachen en Esther ging fluiten. Was dit omdat Vridos verloren had, of omdat er een recreatieve scheids was?? Afijn, de 4e set ging aanmerkelijk beter en bij OKK werd verschillende malen “Oh”, “Ooh” en “O” geroepen, wat betekende dat men de bal net niet haalde, of missloeg…Met een prachtige rally wonnen de recreatieve recreanten van Vridos met 25-17.
Aan het geglunder van Esther en Maartje te zien was aan al hun verwachtingen voldaan!

Add Comment