/  Algemeen   /  Heren 4 gelijk tegen Phoenix

Heren 4 gelijk tegen Phoenix

Op 2 april had heren 4 weer een wedstrijd in Zaltbommel.Midden op de dag om 12.00 uur. Om 11.00 uur vertrokken we uit Giessenburg met een  aanvulling van Matthijs van Beuzekom door 2 afmeldingen. Het zou een pittige wedstrijd kunnen worden, daar Phoenix een enorme progressie heeft doorgemaakt. Phoenix heeft een paar lange spelers in het team zitten, wat toch een zeker voordeel geeft. De eerste set ging Vridos erg moeilijk af. Wennen aan de omgeving zoeken naar de juiste plaats en het stoppen en plaatsen van de bal waren zo een aantal problemen die niet onder controle kwamen. stand 25-10.  Na een goed overleg hoe de rust en het spel te spelen werd met enthousiasme de tweede set begonnen. Het was duidelijk dat dit effect had. Er werd scherper gespeeld,  de stops, alsmede het plaatsen waren veel beter, waardoor Vridos een  beter tegenwicht gaf. Het team was erg scherp en men reageerde alert op de ballen van de tegenstander. De aanval kwam meer tot zijn recht en we konden de tegenstander goed bijhouden met de punten. Uiteindelijk nam Vridos afstand en kon de set met een 25-22 winnend afsluiten. De derde set ging voor Vridos moeilijk, de vorige set had misschien iets te veel gevraagd van de spelers. Er werd minder geconcentreerd gespeeld, twee man op een bal en niet op de goede plaats staan heeft Vridos de nodige punten gekost. We moesten deze set dan ook aan de tegenstander laten 25-13. Iedereen  was gebrand om toch nog een set te pakken. Duidelijk was aan het spel te zien dat er veel scherper en alert werd gereageerd op de ballen van de tegenstander.  We liepen gelijk al wat uit, maar  Phoenix  is een geduchte tegenstander. Maar Vridos bleef steeds een aantal punten voor. Bij de stand 23-20 voor Vridos werd door de spanning 3 keer de opslag niet goed genomen. 25-25! Maar door uiterste wilskracht en concentratie werd  de set voor Vridos winnend afgesloten. 27-25. Hulde. De tegenstander bleef teleurgesteld en ontgoocheld achter, dit hadden ze niet verwacht. Eindstand 2-2. Het was duidelijk dat de scheidsrechter een thuisfluiter was. Na een paar keer de scheids hier op gewezen te hebben ging het beter. De verloren sets waren misschien niet gewonnen, maar in punten had het  wel gescheeld. Donderdag de 7e april staat heren 4  alweer de volgende wedstrijd te wachten.