/  Algemeen   /  Heren 1 houdt Alfa Next Volley 5 op een gelijk spel.

Heren 1 houdt Alfa Next Volley 5 op een gelijk spel.

De heren hoofdmacht van Vridos heeft afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd gespeeld in de topper tegen Alfa Next Volley Dordrecht 5. Werd er thuis nog verloren van de dortenaren, maar dat had toen niet hoeven gebeuren. Vridos dat een uitstekend seizoen draait, heeft de blik omhoog gesteld. Een plekje in de top 3 wordt geambieerd. Om het gat niet te groot te laten worden moesten er dus punten gepakt worden. Vridos begon zaterdag goed aan de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Alfa een kleine voorsprong pakte. Halverwege de eerste set stond het 12-8. Echter Vridos liet zich niet van de wijs brengen en bleef het spel goed verzorgen. Aanvallend was er veel variatie en de passing was goed verzorgd. Het gat slonk en bij 24-22 nam de thuisploeg een time-out om het ritme te breken. Dit lukte in eerste instantie nog niet. 24-23, maar helaas werd het setpunt toch verzilverd. In set 2 was het Vridos die de boventoon voerde. Het spel bleef verzorgd en de druk lag aan de zijde van Dordrecht. Met 22-25 was deze set een prooi voor Vridos. Het derde bedrijf was Alfa Next Volley het spel even helemaal zoek. De achterstand liep op tot wel 7 punten en ze zochten allerlei manieren om Vridos uit het spel te halen. De spelregelkennis van de scheidsrechter werd zelfs op de proef gesteld, omdat Alfa Next Volley vond dat Vridos een hinderlijk scherm maakte tijdens het serveren. Al met al mocht dit niet baten en Vridos won overtuigend met 18-25. In set 4 was Vridos een beetje te ongeconcentreerd. Hierdoor kon Alfa weer in hun eigen ritme komen. Vridos raakte er juist uit. Dit had tot gevolg dat Vridos met 25-21 verloor. En Vridos bleef achter met het gevoel dat er meer in had gezeten.