Vridos

  /  Algemeen   /  CMV toernooi in Bleskensgraaf

CMV toernooi in Bleskensgraaf

Afgelopen zaterdag werd er door SNA in Bleskensgraaf weer een CMV toernooi georganiseerd. Voor de jonge spelers van Vridos dus weer een mooie gelegenheid om zich te meten andere teams uit de regio. En met succes! Het is ondertussen alweer het derde toernooi dat gespeeld wordt en waar we een aantal weken geleden ook al afreisde naar Bleskensgraaf voor het allereerste toernooi met drie teams, mochten we nu zes weken later alweer vijf teams opgeven!

En dat was niet het enige succes dat werd behaald, want voornamelijk het eerste team op niveau 2 deed het voortreffelijk! Onder dezelfde samenstelling als dat ze de eerste keer mee deden wonnen Aswin, Jan, Thijs en Levi alle wedstrijden in hun poule en mochten dus plaats nemen in de eerste kruisfinale tegen de winnaar uit poule B. Omdat ook deze wedstrijd werd gewonnen mochten ze door naar de finale tegen de winnaar uit poule C. Toen werd echter duidelijk dat de tegenstander duidelijk een wedstrijd rust had gehad en ondanks de aanmoediging van Vridos 2 en 3 werd deze wedstrijd verloren. Toch een mooie en verdiende tweede plaats!


Het tweede team op niveau 2 deed het ook erg goed samen. Samen met debutant Quinten en een speelster uit het derde team, Hannah, begonnen ze mooi aan het toernooi en werden de eerste punten verzameld. Toch werd de eerste wedstrijd met 4-2 verloren, maar ze wisten zelf waar het aan lag: ze moesten meer richten. Met deze opdracht op zak begonnen ze aan de volgende wedstrijden, maar alle inzet ten spijt. Uiteindelijk moesten ze aantreden tegen de nummer vier uit een andere poule en ze waren gebrand om te winnen, ze toonde zoveel inzet dat Quinten ondanks zijn ‘blessure’ toch door wilde spelen! Maar ook deze wedstrijd werd verloren. Toch hebben we goede hoop dat het over twee weken stukken beter zal gaan, want met zulke talenten moet het wel goed komen.


Vridos 3 speelde zijn wedstrijden op niveau 3 onder begeleiding van Bart. Samen met twee invallers van niveau 4, Stefan en Matthia, begonnen ze aan de eerste wedstrijden. Ondanks de goede inzet van de spelers werd er uiteindelijk weer geen wedstrijd gewonnen, maar er werd wel heel erg goed duidelijk dat ze vooruit gaan! Verschillende mooie passes werden gevangen en door het goede richten werd menig tegenspeler uit het veld gewerkt. Maar uiteindelijk bleek de afronding net niet zuiver genoeg om tot winst te komen. Over twee weken gaan we het gewoon weer proberen, want ook hier blijkt duidelijk dat ze weten hoe het moet!


De twee teams op niveau 4 deden het bovenverwachting goed! Terwijl tijdens het vorige toernooi bij WIK-Unive door de meiden de eerste punten werden gewonnen (en nog wel tegen Sliedrecht Sport), ging het ditmaal nog een stukje beter. Zo wonnen de jongens van Vridos 4 onder begeleiding van debuterend coach Lennert bijna alle wedstrijden, maar moesten ze in hun eerste en spannende wedstrijd tegen het team van Molenwiek toch een tegenslag verwerken. Met 18-20 werd deze wedstrijd nipt verloren waardoor ze op een mooie tweede plaats zijn geëindigd in hun poule.


De dames van het vijfde team moesten noodgedwongen de hulp inschakelen van Matthia omdat een aantal spelers een feestje belangrijker vond. Toch bleek dit geen verkeerde zet en met z’n vieren werd de eerste wedstrijd prachtig gewonnen, dit bood perspectief en met de eerste punten op zak begonnen ze aan de volgende. De tweede wedstrijd werd verloren, maar er werden stuk voor stuk mooi spel afgeleverd! De derde wedstrijd werd vervolgens weer gewonnen en de spelers hadden hun zinnen al gezet op de eerste plaats. Echter, daarvoor moest er gewonnen worden van SNA, maar deze waren duidelijk in het thuisvoordeel. Uiteindelijk werd in een spannende slotfase de wedstrijd uit handen gegeven doordat de druk te hoog werd, met 15-17 werd deze wedstrijd verloren maar toch nog als derde geëindigd!


Uiteindelijk beginnen de kinderen de eerste resultaten te boeken en kijken we al uit naar het volgende toernooien op 26 maart in Asperen en 2 april in Dordrecht, want daar is het uiteindelijk toch allemaal om te doen. Goed gedaan allemaal!!!

Comments
 • Trainer Wouter
  14 maart 2011

  Prachtig verslag! Bedankt voor het plaatsen Dieter

  reply
 • Dieter
  14 maart 2011

  Fijn dat het zo goed gaat met de teams.

  reply
 • admin
  15 maart 2011

  Goed bezig!! kwam door de geweldige hulp trainer denk ik 😉

  reply
 • Wouter
  15 maart 2011

  Jah, hij heeft een eervolle vermelding gekregen! Maar vooral de goede voorbereiding mag genoemd worden;)

  reply
Add Comment