Vridos

  /  Algemeen   /  Burgemeester Segers verrast gedecoreerden Ben, Koos en Kees thuis

Burgemeester Segers verrast gedecoreerden Ben, Koos en Kees thuis

MOLENLANDEN • Op maandag 26 april heeft burgemeester Theo Segers de 10 gedecoreerden in de gemeente Molenlanden verrast met een bezoek.

Hij ging persoonlijk langs om het nieuws te vertellen dat zij zijn onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester koos er bewust voor om dit persoonlijk te vertellen. Vanzelfsprekend op gepaste afstand.

Koos Beentjes uit Giessenburg
Mevrouw Beentjes was oprichtster en trainster van de badmintonclub bij Sportvereniging Vridos te Giessenburg. De afdeling startte met 35 leden, maar groeide in korte tijd uit tot een van de grootste afdelingen van de vereniging. Zij regelde de spelerspassen, de deelname aan de competitie, de trainingen en de begeleiding van de jeugdleden.

Ze is vrijwilliger bij Tafeltje Dekje en bezorgt maaltijden. Mevrouw Beentjes is als vrijwilliger werkzaam bij alle referendums en stemmingen vanuit de gemeente en bij de landelijke verkiezingen.

Tien jaar lang was ze secretaris van Sportvereniging Vridos in Giessenburg.

Hier voerde ze de onderhandelingen met de verhuurder van de sporthal en de gemeente om de inwoners een betaalbare sportplek te bieden met diversiteit aan aanbod. Ook organiseerde zij de activiteiten, zoals de ontvangst van Sinterklaas en de jubileumquiz. Zij droeg bij aan de oprichting van de nieuwe sporthal.

Ben Klieverik uit Giessenburg
Meneer Klieverik was voorzitter van Sportvereniging Vridos. Hij zorgde ervoor dat er een meisjesgroep kon volleyballen. Hij was trainer en coach van de meisjes en de dames en is nog steeds één van de scheidsrechters tijdens volleybalwedstrijden. Onder zijn voorzitterschap is Vridos een moderne en dynamische sportvereniging gebleven. Nieuwe sporten zoals Breakdance, Free-run en Hiit kregen van hem een kans om onderdeel van Vridos te worden. Ook keek hij verder dan alleen de sportvereniging, hij is iemand die de hele Giessenburgse bevolking bij de sportvereniging wil betrekken. Een voorbeeld hiervan zijn de jaarlijks terugkerende “stratentoernooien. Hij was vrijwilliger en medeorganisator van de intocht van Sinterklaas.

Ook is hij nu adviseur van Stichting ETG (oprichting en beheer van de sporthal waar Vridos gebruik van maakt). Hij besteedde veel tijd aan de oprichting van de hal en heeft geheel belangeloos veel (onderhouds)- werkzaamheden verricht. Meneer Klieverik is nu nog vrijwillig bezorger van maaltijden bij Maaltijdvoorziening Giessenburg.

Kees Timmerman uit Giessenburg
Meneer Timmerman is penningmeester van en barman bij Sportvereniging Vridos. Hij verzorgt het zaalrooster voor alle afdelingen binnen de omnivereniging en organiseert bijzondere activiteiten. Hij regelt alle zaken rondom de sportkantine, zoals de inkoop en de schoonmaak. Ook is hij begeleider van Sinterklaas bij de sportvereniging, maar ook bij de intocht in Giessen-Oudekerk en het bezoek in het bejaardenhuis.

Hij is al jarenlang bestuurslid van Volkstuinvereniging Giessenland. Hij was ook vrijwillige timmerman/klusjesman voor Dierenartsenpraktijk Eemnes. Waar hij de verbouwing van een pand om het geschikt te maken om een dierenartspraktijk in te vestigen op zich nam.

Bron “Het Kontakt” ( Hieronder de link voor het volledige bericht van het Kontakt)

https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/240140/burgemeester-segers-verrast-gedecoreerden-molenlanden-met-bezoe

Add Comment