/  MeisjesC   /  Vridos MC weet Voltena puntloos huiswaarts te sturen.

Vridos MC weet Voltena puntloos huiswaarts te sturen.

Giessenburg – De meiden van Vridos hebben afgelopen zaterdag in een spannende thuiswedstrijd het hoger geplaatste Voltena puntenloos huiswaarts gestuurd. Ondanks de afwezige aanvalster Celeste Muilwijk en met invaller Nina de Groot wisten de meiden in een goed collectief alle vier de sets met een nipte voorsprong te winnen!

De eerste set begonnen de meiden vol vertrouwen aan de set, maar al snel bleken de kleine tegenstanders over een uitstekende techniek te bezitten. Een time-out bij een 2-10 achterstand en allemaal waren ze er van overtuigt, deze wedstrijd moest op inzet en kracht gewonnen worden! Een aantal goede set-ups van de vaste spelverdeelsters* Laila van Pelt en Naomi de Weerdt in combinatie met een mooie afronding van aanvalster Renske Verschoor zorgde voor de zo nodige punten waardoor de meiden uiteindelijk de eerste set op kracht wisten binnen te halen (26-24).

Zowel de tweede (26-24) als de derde set (25-22) vertoonde een soortgelijk wedstrijdverloop waarbij Vridos de telkens weer de sets nipt wisten te winnen. De vierde set wilde de coach toch een wat minder spannend wedstrijd verloop, maar niets bleek minder waar. Wederom stond Vridos bij een eerste time-out weer met 4-10 achter… Toch was er vertrouwen op een goede afloop en wisten de meiden weer wat ze moesten doen. Een laatste wissel van Sofie de Weerdt (uit) en Nina de Groot (in) bracht net dat laatste beetje extra aanvalskracht waardoor ook de laatste set door Vridos gewonnen werd (25-23).

De eerste vijf-punter van het seizoen is binnen na een wel heel spannende wedstrijd! Een prestatie om trots op te zijn en één waarmee we met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe kunnen werken. Aanstaande zaterdag wacht namelijk de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Wik-unive, wordt dus vervolgt!

Speelster van de wedstrijd: Renske Verschoor, maar vooral spelverdeelster Laila van Pelt heeft haar wel erg goed geholpen!