/  Dames1   /  Vridos Ds1 wint van koploper Sliedrecht Sport Ds9

Vridos Ds1 wint van koploper Sliedrecht Sport Ds9

Zaterdag 8 april 2017

Vandaag gingen de dames van Vridos 1, als nummer 2 tegen de koploper Sliedrecht Sport. De één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Inhalen is eigenlijk onmogelijk, want Sliedrecht Sport had nog maar 1 setpunt nodig. Maar Vridos moest wel minimaal 1 setpunt van de a.s. kampioen afsnoepen om kans te hebben voor de promotie/ nacompetitie als nummer 2.

Nerveus begonnen, maar ging niet onaardig de eerste set. na een lichte voorsprong ging de eerste set 22 – 25 verloren. Hierdoor was Sliedrecht Sport definitief kampioen. Maar Vridos rookt de kans om toch ook een setpunt te pakken. De tweede set ging aardig gelijk op en de eindspurt van de Vridos dames leverde de verdiende setpunt op. Met een luid gejuich werd deze set bekroond.

Het publiek, welke goed vertegenwoordigd was door beide partijen, genoot van de wedstrijd. De derde set ging weer gelijk op en Vridos voelde de steun van het eigen publiek achter zich en gaf vol gas. Met 25- 15 was er weer een punt voor Vridos erbij.

Met 2 -1 in sets voorsprong kon er ook nog iets moois gebeuren. De Wave werd op de tribune ingezet. Iedereen steunde de dames. Na een gelijk opgaand begin, nam Vridos steeds meer afstand. Sliedrecht Sport geloofde het wel en de vierde set won Vridos ook met 25 -17.

Zo was het dat Vridos juichte voor de overwinning en Sliedrecht Sport, ondanks de nederlaag, juichte voor het behalen van het kampioenschap. De felicitaties waren over en weer. En het publiek was ook zeker een winnaar, door  een mooie, maar ook spannende wedstrijd.

De laatste wedstrijd dient nog wel gewonnen te worden [ in ieder geval  2 sets] om dan te kunnen deelnemen aan de promotiewedstrijden.