/  Heren3   /  Heren 3 knokt tegen kampioens kandidaat

Heren 3 knokt tegen kampioens kandidaat

Zaterdag 22 december was de wedstrijd tegen het hoog geplaatste Sliedrecht Sport, een op papier makkelijke middag voor de gasten uit Sliedrecht, maar dat liep even anders. Vanwege een trainingsincident de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd stond het aantal wedstrijd rijpe muppets op 6. De swedisch chef haalt steeds meer rare caperiolen uit tijdens de trainingen. Midden in het veld worden tegenwoordig obstakels geplaatst en bij volleybal is het de gewoonte om de bal te volgen en niet de hele tijd op de vloer te letten. Dit werd Graaf Tel fataal want de aanvaring die hij had met de bank zorgde voor een vervelende smak op de grond. Met een op het oog onschuldige wond aan het scheenbeen en een pijnlijke knie dacht Graaf Tel op zaterdag wel wedstrijd fit te zijn. Het feit dat op dit moment de basisplaatsen zeer gewild zijn, bleek uit het feit dat Graaf Tel zaterdag toch zijn wedstrijd spullen bij zich had. We hebben Graaf Tel in bescherming genomen en door het feit dat er een “trainingsmuppet Ruben” beschikt over een wedstrijd kaart konden we toch met 7 muppets de wedstrijd beginnen. De muppets waren echt van plan om deze wedstrijd niet cadeau te doen, te meer omdat Jan Spek te Muppets kwam aanmoedigen op de tribune. Speciaal voor Jan zouden we er een echte wedstrijd van gaan maken. En dat heeft Sliedrecht geweten. Er werd direct fel gestart en de eerste set ging redelijk gelijk op. Er werd in het veld geknokt voor elkaar en zeer regelmatig mondde dit uit in oogstrelende aanvallen via Tanimal en Fozzie (die, volgens eigen zeggen, “zo strak als een snaar” stond) Ook Floyd Pepper en Gonzo stonden zeer goed te volleyballen, waarbij in dit verslag toch een extra compliment voor het “blok” van Gonzo .
De gasten uit Sliedrecht irriteerden zich aan van alles en dat was in het veld merkbaar. Dankzij vakkundig fluiten van de scheidsrechter werd het een echte wedstrijd en werd niet iedere dubieuze aanraking direct bestraft. Dit leidde in de eerste set nog niet tot problemen. Deze set ging met 18-25 verloren. The Swedisch Chef zat te genieten op de bank en zal toch ook af en toe een traantje weggepinkt hebben, aangezien alle tijd die hij steekt in de voorbereiding en uitvoering van de training zichtbaar verbetering oplevert bij zijn muppets.
De tweede set zouden we er nog een schepje boven op doen, met Sam the Eagle als vervanger van Floyd Pepper. Al snel resulteerde dit in een voorsprong van 7-2. De tegenstander had bij de stand van 10-4 de time outs al verbruikt en de irritatie aan de ander kant van het net was steeds duidelijker waarneembaar. De winst in set (26-24) werd uiteindelijk met luid gejuich begroet. De supporters op de tribune stonden op van de banken. (waaronder ook Kermit en Graaf Tel)
De derde set ging lange tijd gelijk op. Het reden waarom Koekiemonster tegenwoordig als spelverdeler wordt ingezet en niet als aanvaller werd in deze set een keer overduidelijk zichtbaar. Doordat hij een bal vanaf 40 centimeter van de grond toch over het net probeerde te smashen. Na deze poging besloot hij het toch maar te houden op het doen van set ups, welke door de andere aanvallers vakkundiger over het net worden gewerkt. De set bleef lang spannend, wat bevestigd wordt door de eindstand 22-25.
In de vierde set werd de sfeer aan de andere kant van het net grimmiger. Reden voor Koekiemonster om toch eens aan de tegenstander te vragen wat er nu allemaal aan de hand was. Dit viel niet helemaal in goede aarde. Ook de, overigens goed bedoelde aai over de bol van de tegenstander, werd niet begroet met enig bedaren, en toen Fozzie ‘bewust’ op de voet van één van de tegenstanders ging staan was voor Sliedrecht de maat vol.
Er werd volop geprotesteerd bij de scheidsrechter en Fozzie stelde aan de tegenstander voor om misschien over te gaan tot een potje “volleybal” Na veel gemopper werd de wedstrijd hervat en de gasten uit Sliedrecht keken lange tijd in de vierde set tegen een achterstand aan, waarbij de wissels die op de bank zaten bij Sliedrecht niet werden gebruikt. Het “sterkste” team bleef staan en met enig geluk, en wat persoonlijke foutjes aan onze kant ging de vierde set alsnog verloren met 22-25. Al met al een memorabele wedstrijd waarbij de muppets boven zichzelf uitstegen en waarbij gevochten werd als leeuwen. Een wedstrijd die, gezien een blik op de ranglijst, van te voren niet werd ingeschat als spannend werd rete-spannend en volgens de meesten van ons de beste wedstrijd sinds lange tijd. Zo zie je maar dat je als team ook zeer tevreden kan zijn met een verloren wedstrijd, met daarbij een bonuspunt als beloning. (Ruben bedankt voor het meespelen!)
Na afloop is lang geëvalueerd in de kantine onder het genot van een heerlijk stamppottenbuffet welke was aangerukt vanwege het feit dat alle teams van Vridos deze dag thuis speelde.

En het was nog lang onrustig in sportzaal “Neerpolder”…..