/  Uncategorized   /  Heren 2 kan niet achter blijven!

Heren 2 kan niet achter blijven!

Het kan natuurlijk niet dat er nog geen verslagen op de website zijn verschenen van de altijd boeiende wedstrijden van Heren 2! Daarom nu maar direct 4 wedstrijden tegelijk geanalyseerd!

Het team is grotendeels hetzelfde gebleven als vorig jaar.Gerrit en Mark vertonen hun kunsten echter tegenwoordig in Heren 3 en de oudere jongeren Wout en Krijn mogen dit jaar bij het tweede proberen aan te haken.

De eerste wedstrijd was uit tegen Hou Stand. Er werd met 3-1 verloren (25-15, 28-26, 25-20 en 21-25), maar waar we vorig jaar nog werden weggespeeld hielden we nu vrij goed stand. Het eerste punt van de competitie is daarmee in ieder geval binnen.
De tweede wedstrijd werd thuis gespeeld tegen een ervaren team dat al jaren in de top van de derde klasse meedraait: Sliedrecht Sport 8. Geconcentreerd, gedreven en met goed spel werd de eerste set eigenlijk vrij makkelijk gewonnen: 25-20. Ook de tweede set gingen we goed mee, maar we maakten aan het eind van de set helaas te veel foutjes: 23-25. De overige 2 sets was het verschil wat groter: 18-25 en 16-25. Wederom een verlies met 1-3 dus.

Het werd daarmee natuurlijk wel eens tijd voor een overwinning. Dat moest dan maar gebeuren tegen Voleco 6. Met slechts 6 man (we hoefden dus niet na te denken over de wissels) reisden we af naar Ouderkerk. We begonnen de wedstrijd wederom goed. Met 17-25 was de eerste set snel bekeken. Ook de tweede set ging snel, maar toen stonden we duidelijk aan de verkeerde kant van de score (25-13). De derde set ging wat meer gelijk op. Een van de betere aanvallers van Voleco ging flink door zijn enkel, waardoor er het nodige oponthoud was tijdens deze set. We hielden gelukkig het hoofd koel en maakten de set mooi af: 25-23. Wisselvalligheid was echter troef in deze wedstrijd. De vierde set liep weer een stuk minder. We speelden te gehaast, de pass kwam niet meer bij de spelverdeler en ook aanvallend werden er te veel foutjes gemaakt: 25-19. Een vijfde set dus. Waar Voleco deze competitie al twee vijfsetters had gespeeld, was het voor ons de eerste ervaring met een echte vijfde set. Waar voorheen de vijfde set steeds aan de bar werd gewonnen, was het nu tijd om dat ook in het veld te laten zien. Heren 2 is voor dat examen direct Cum Laude geslaagd. De tegenstander kreeg geen schijn van kans en via een veldwissel bij 4-8 liepen we door naar 7-14. Voleco mocht nog een paar puntjes maken, maar had er toen genoeg van: via een servicefout werd het 10-15. Hoewel Voleco 100 punten gemaakt had en wij maar 97, gingen wij met een 2-3 overwinning naar huis. Dat smaakt naar meer!!
Afgelopen zaterdag mochten we weer thuis aantreden, en wel tegen Benevia 5. We gingen door waar we de vorige week waren opgehouden. Via een aantal mooie serviceseries werd het een hele makkelijke eerste set: 25-10. Op onverklaarbare wijze ging het de tweede set echter mis. Was het gemakzucht, dachten we dat de wedstrijd al in de knip zat, wie het weet mag het zeggen! In ieder geval kwamen we snel op een grote achterstand. Gedurende de set kwamen we nog wel terug, maar dat was net niet genoeg: 23-25. De laatste twee sets hebben we weer orde op zaken gesteld. Zonder dat we zelf echt goed spel lieten zien, kwam Benevia er niet meer aan te pas: via 25-13 en 25-14 werd het een simpele 3-1 overwinning.
Kortom: 4 gespeeld, 9 punten, 2 gewonnen en 2 verloren en een plek in de middenmoot van de 3e klasse B. A.s. zaterdag spelen we weer thuis tegen City Bril Krimpen 5. Hoe die wedstrijd verloopt, is volgende week te lezen in het verslag van Leander!