/  Uncategorized   /  Dames 1 – Condor 2

Dames 1 – Condor 2

Zoals gezegd begonnen we aan de wedstrijd tegen de koploper. Het beloofde dus een spannende wedstrijd worden. Dit bleek het ook uiteindelijk te zijn. Er moest zelfs een vijfde set aan te pas komen.

Zo, n vijfde set is best spannend, maar gelukkig wonnen we deze, zodat we de wedstrijd met 3-2 in ons voordeel besliste. Deze overwinning brengt ons aan kop van de competitie. De opdracht voor ons wordt dus om daar te blijven. De komende wedstrijden moeten we echter tegen meer hooggeplaatste teams. Dus het wordt spannend.
Het wedstrijdverloop was grillig. In de 1e set kwamen we op een achterstand, maar door netjes te blijven spelen en servicedruk te houden trokken we aan het langste eind. 25-21 voor Vridos.
De 2e set begonnen we slecht en liepen we meteen een achterstand van een punt of 7 op. We kwamen nog goed terug mede door het goede serveren van Marian Hummel, die de hele wedstrijd op dreef was met haar service, maar het mocht niet baten. 20-25 was uiteindelijk de setstand.
Ook de 3e set begonnen we met een achterstand, we speelden slordig, bewogen te weinig. En hadden iets te weinig aanvalskracht. Door een goede interventie van de trainer gingen we in de loop van de derde set weer beter spelen en we haalden bijna deze set nog binnen, maar helaas we hadden onze inhaalrace iets te laat ingezet en verloren deze set met 22-25.
In de 4e set zetten we de goede lijn voort en met verzorgd spel wonnen we deze set vrij gemakkelijk. Setstand 25-13. Ja, en toen ging het erom, om de wedstrijd, maar ook om de koppositie. We moesten een 5e set spelen.
De 5e set ging uiteindelijk nog redelijk makkelijk. Er werd goed geserveerd en aangevallen en dankzij het enthousiaste Vridospubliek, dat in groten getale was uitgelopen voor deze wedstrijd wonnen we deze set en deze spannende wedstrijd met respectievelijk 15-10 en 3-2. De volgende wedstrijd zullen we ook weer flink aan de bak moeten, maar dat vernemen jullie van Maike.