/  Uncategorized   /  Dames 1 vs Volley Meerkerk 5

Dames 1 vs Volley Meerkerk 5

Afgelopen zaterdag stond de spannende wedstrijd tegen Volley Meerkerk 5 op het programma.
Volley Meerkerk stond op de tweede plaats in de competitie en Vridos dames 1 op de derde plaats. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Voor het eerst dit seizoen ging onze trainer Vincent mee om ons een keer te zien spelen en dat was natuurlijk wel handig bij deze wedstrijd. Door omstandigheden waren onze Mar(i/j)annen wat later en begonnen we de eerste set vol goede moed aan de wedstrijd. We kwamen lekker in het spel en door een goede servicedruk hebben we de eerste set gewonnen met 18-25.

Enigszins verbaasd dat we Volley Meerkerk wel konden hebben, gingen we door met de tweede set. Echter had Meerkerk waarschijnlijk een peptalk gekregen van hun coach en speelden zij opeens een stuk beter met een goede service waar wij moeite mee hadden. VM won de set met 25-21. Onze Mar(i/j)annen waren inmiddels goed warm gelopen en daarom hebben we aan het begin van de derde set de opstelling veranderd. Twee onvermoeide dames erin en weer even teruggedacht aan de eerste set. Die hadden we vrij ruim gewonnen en we moesten bewijzen dat wij deze wedstrijd konden winnen. We kwamen goed in de set en er werd mooi gevolleybald. Een aantal mooie aanvallen werden afgewisseld met gemene prikballetjes in het centrum van het veld van de tegenpartij. De set was zo voorbij met een mooie stand van 11-25.

De stand was inmiddels 1-2. In de derde set hebben we bewezen dat we een stuk beter waren en aangezien alle dames geen zin hadden in een vijfde set gingen we vol goede moed de vierde set in. De opstelling bleef hetzelfde als in de derde set. Even leek het erop dat VM met hun goede service over ons heen zouden lopen. Vincent vroeg een time-out aan om onze koppies erbij te houden. ‘Die service is écht niet moeilijk, je moet gewoon goed passen’. Wat fijn dat hij erbij was! De service was echt niet moeilijk, de pass ging goed en er kwamen mooie aanvallen uit. Ook deze set mochten wij mee naar huis nemen met 18-25.

Eindstand werd dus 1-3 en daarmee hebben we vier punten mee naar Giessenburg genomen, en dat van de nummer 2! Door deze overwinning staat Vridos tweede in de poule. We hebben een gelijk aantal punten (22) als de nummer 3, echter hebben zij al een wedstrijd meer gespeeld. Aanstaande zaterdag, 19 november, moet Vridos dames 1 thuis tegen de huidige nummer 1, Condor. Zij hebben 23 punten, maar ook één wedstrijd meer. Helaas moeten wij het zonder onze trouwe Netty doen, maar we gaan er vol goede moed voor. We hopen op veel supporters en een volle tribune om mede daardoor te winnen van Condor en de koppositie in de poule te pakken. Joke zal het verslag schrijven van deze mooie wedstrijd.