/  Badminton   /  Vridos in de wachtkamer voor het kampioenschap

Vridos in de wachtkamer voor het kampioenschap

Afgelopen zaterdag stond voor de badmintonners uit Giessenburg de laatste competitiewedstrijd op het programma. Een duel tussen SV Vridos en Asterix uit Rotterdam. Waar de thuisclub nog alle kansen op het kampioenschap heeft stonden er voor de bezoekers andere belangen op het spel. Asterix vocht voor wat het waard was om degradatie te ontlopen en trad daarom met enkele invallers van zeer hoog niveau aan. In een goed gevulde sporthal Neerpolder waren dan ook alle ingrediënten aanwezig voor een spannende wedstrijd.

Het herendubbel Versteeg / Aantjes speelde een sterke wedstrijd. De eerste set ging met 21-18 naar het Vridos koppel en ook de tweede set haalde ze met goed tactisch spel binnen 21-12

Bij damesdubbel ging het er moeilijker aan toe. Het koppel Kooijman / Boer verloor de eerste set met 21-18 en ook de tweede set ging lang gelijk om. Op het eind bleken de dames van Vridos het koelst en trokken de set met 21-19 naar zich toe. In de beslissende derde set waren ze duidelijk de betere. En met 21-14 stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord.

Daarna was het aan Frank Versteeg om de strijd aan te gaan met invaller en ex-eredivisionist Saber Lapre. Ondanks een goede inzet was Versteeg deze partij niet in staat om tot winst te komen, zijn tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Met tweemaal 21-14 ging de overwinning naar Asterix.

Iris Putters maakte van haar single een zeer spannende wedstrijd. De eerste set wist ze met 23-21 naar zich toe te trekken. De tweede set verliep minder goed en Putters stond al snel in de wedstrijd ver achter. Op vechtlust kwam ze puntje voor puntje dichterbij, werkte een aantal setpunten weg om vervolgens zelf toe te slaan. Met 22-20 was het derde puntje binnen.

Sebastiaan Visser kende een makkelijke partij. Met 21-9 en 21-8 was hij zijn tegenstander duidelijk de baas. Hiermee de tussenstand op 4-1 brengend.

Aan Marieke Boer de taak om het 5de puntje op scorebord te brengen. Dit beloofde een spannende pot te worden omdat haar tegenstandster een invalster was die dit seizoen 2 divisies hoger speelt. In de eerste set kon Boer echter goed tegenstand bieden en ondanks een 19-21 verlies gaf het perspectief voor de tweede set. Boer kreeg tactische tips en voerde deze perfect uit, met 21-14 winst in de tweede set kwam er een beslissende derde. Hierin bleek Boer de sterkste van de twee. Met 21-16 kwam de tussenstand op 5-1.

Het koppel Putters / Aantjes mocht daarna aantreden voor de mix. Dit duo was tot vandaag nog ongeslagen maar moest na drie sets toch het hoofd buigen voor de invallers van Asterix. Met 21-23  21-13 en 12-21 ging helaas de overwinning naar Asterix.

Tot slot mochten Kooijman / Visser de baan op. Ook dit duo was tot vandaag nog ongeslagen en in beide sets zag het er lang naar uit dat daar wel eens een einde aan kon komen. Door slordig spel, wat zelfs een botsing op de baan veroorzaakte, kwamen ze in beide sets op een flinke achterstand. Maar toch wisten ze door in de eindfase rustig te blijven de overwinning met 22-20 en 21-19 naar zich toe te trekken en daarmee hun 100% te behouden.

Asterix had een gelijkspel nodig om niet te degraderen en Vridos een 7-1 overwinning om al zeker te zijn van het kampioenschap. Het werd uiteindelijk 6-2 voor Vridos. Met deze score hebben de Giessenburgers een voorsprong genomen op de nummer 2 van de ranglijst Zwaluwen. Deze concurrent heeft echter nog een inhaalwedstrijd tegoed. Mochten ze die met 8-0 winnen dan gaat de titel naar Zwaluwen, bij iedere andere score zijn de Giessenburgers kampioen.