/  Algemeen   /  Gehavend Heren 1 wint binnen 2 uur, 3 sets en 4 punten.

Gehavend Heren 1 wint binnen 2 uur, 3 sets en 4 punten.

Bleskensgraaf – Vridos 1 is het nieuwe competitieseizoen goed begonnen met een 3-1 overwinning, die dit jaar zelfs vier punten oplevert! Vridos speelde met een gehavend team: Paul was een weekendje weg, Dieter op huwelijksreis, Vincent had voor het eerst sinds jaren een blessure en de rest van het team was nauwelijks hersteld van de bruiloft van Dieter & Aafke van afgelopen donderdag.  Tot overmaat van ramp liep ook de eerdere wedstrijden op ons veld nog eens 3 kwartier uit, waardoor we ruimschoots de tijd hadden om de scheidsrechterstoets te oefenen in de kleedkamer.

Na een warming-up mochten we eindelijk het veld in! In de niet geheel uitverkochte ‘spil’ werd SNA 2 meteen de eerste set al onder druk gezet. De eerste punt van het seizoen werd betrekkelijk eenvoudig, met een 19-25 eindstand, binnengehaald door de Giessenburgers.

De tweede set ging het mis. De SNA-ers opende de vluchtdeuren van de sporthal voor wat extra frisse lucht. Dit bleek verlammend te werken voor de mannen van Vridos. De ene na de andere service verdween in het net of buiten het veld en spelverdeler Art moest steeds verder lopen om de bal überhaupt nog te kunnen ‘toucheren’. De SNA-ers maakte hier dankbaar gebruik van en pakte de 2e set met een ruime marge: 25-15.

De derde set moest anders. De Vridos-heren zagen de bui al hangen dat er wellicht een 5e set aan te pas moest komen voordat ze het veld mochten verlaten. Aangezien hier nog niet op was getraind moest deze fysieke uitputtingslag ten allen tijde worden voorkomen.  Na een peptalk van interim coach dhr. Vincent Wols was het ‘geloof in een goede afloop’ terug en werd er fanatiek begonnen aan de 3e set. Eindelijk bereikte de bal de spelverdeler weer, en werden de set-ups weer gepromoveerd tot punten. Ook ‘servicespecialist’ Henk liet weer eens van zich spreken met een lange serie services, waar er maar weinig van terug over het net heen kwamen. Met een 15-25 eindstand waren de rollen en de eindstand omgedraaid ten opzichte van de vorige set.

De vierde set werd gelukkig ook de laatste set. De SNA-ers waren de schrik van de vorige set nog niet geheel te boven en het 1e  team van Vridos ging op dezelfde voet verder als de 3e set. Er werd zelfs nog 1 punt minder weggeven als in de set ervoor, zodat een verdiende eindstand 14-25 het gevolg was.

De 5e set hoefde we gelukkig niet in het veld uit te vechten, maar werd ruimschoots gewonnen aan de bar. Geen van de SNA-ers heeft de kantine weten te bereiken, waardoor we de tap voor onszelf hadden. Over twee weken komen we opnieuw in actie en hopen we te schitteren op de velden van RVC/Libanon te Kralingen!